2010-04-21

ezek vannak mostanában...

nos, kedves napló, elnézést, hogy íly sokáig hanyagoltalak, de tény az, hogy valóvilágos, kétdimenziós alteregódat se jut idöm/kedvem/érkezésem kitölteni, amit pedig tanjával nyitottunk meg karácsonykor, hogy majd az idei évi napokat jól leírjuk benne. azóta ö idönként a nevezetes eseményeket kitölti, én meg... báh, legyintek, nem jut rá, tényleg, vagy nem idö, vagy nem kedv, vagy a sokmillió közbejövö.


amely sokmillió vicces egyébként. hogy a racionális háttereket említsem:


munka - van, megy, kábé egy hónapja elég sok, úgy hogy még a hétvégéken is tanítok, ergó full, munkaszüneti nap nélküli robot (vot, éta rabóta... nyet, nyet: vot, éta zsizny, lol) van húsvét óta, és lesz még május 21-ig, amikoron...

...de ne siessük elöre :)))

adó - sikerült szereznem könyvelöt, aki tavalyról átmentett, látszólag kilátástalan ügyemben tanácsokkal ellátva leveszi most már (remélem örökre) az adóhatósággal szembeni szifili... ööö, sziszifuszi küzdelmem terheit, és meglepöen (ejtsd, a félt-hez képest) alacsony negyedéves védelmi pénz befizetési kötelezettséget (ejtsd, adót) alkudott ki.


innentöl márcsak a betegbiztosításom kéne tetö alá hozni (addig kéretik nem idejönni és megfertözni kolerával - melynek idején a szerelem ugyebár nehéz ügy lenne) és az egyéves konszolidációs fázisom pályacsúcsára érek.


(ahonnét ezek szerint már csak lejjebb lenne... namindegy, ne kavarjuk a képzavart pesszimizmussal.)

autó - miután nem sikerült átmenteni drágajó ford kát, amit még anno ildikó vásárolt magának és rámtestált fenntarthatósági okokból, az aktuálisan kötelezö müszaki vizsgán, a 12 éves, tök megbízható és zseniális konstrukciójú kiskocsit sajna le kellett selejtezni.
ehhez jött kapóra tanja ötlete, hogy saját megtakarított pénzéböl vegyünk közösen egy autót - melynek közös része az, hogy a költségeket, benzint, biztosítást, miegymást én fizetem, ö meg a kocsit.

(a fenti kitét mentén egyébként mintha olyan kép bontakozna ki, hogy nekem mindig a nöim vették a kocsimat, lol... ne higgyetek a látszatnak, mégha igazat is mutat :)

lényegnek a rövidje (copyright anyám), hogy imhol a derék:


hát nem gyönyörü?
tanja is elöszeretettel - és egyre jobb technikával és biztonsággal - vezeti a februárban emiatt szerzett jogsi birtokában.

egyszóval, fut a szekér (oké, seat leon), úgy tünik... és ahogy a minap nikónak jegyeztem meg: míg régen elvben a körülmények okék voltak, az egész életem furán, lefelé ágazóban tünt, addig most, bár a körülmények kétesek, kicsit nyomorgatóak, mégis mintha felfelé ívelne megint minden.

nem mondhatnám, hogy örömmel tekintek a négyest adó szülinapom elébe, márcsak azért is, mert lélekben még mindig húszonvalahányosnak érzem magam (és, így a fáma, gyakran viselkedem is... söt...), de mégis pozitív elöjelek mellett indulok neki a

londoni útnak :)))

juhééééé!!!
május 22.-én repülünk londonba (feltételezve, hogy csökken a vulkáni aktivitás egyes sárszigeteken), életemben elöször, és ott sikerül 25 év után, szinte napra pontosan abban a boltban (forbidden planet) megünnepelni kerek szülinapom, amelyröl még 85-ben (évezredekkel ezelött, so it seems) értesültem elöször mint a világ legnagyobb, scifi és fantasy termékekkel foglalkozó áruháza... :)

egy hetet leszünk, persze nemcsak londonban, ellátogatunk a hay-on-way nevü kis walesi falucskába is, ahol a fáma szerint pártucat antikvárium található, ez a világ legtöbb antikváriumát felvonultató kisvároskája, csodálatos lehet :)))
emellett évente ott rendezik anglia legrangosabb irodalmi-kulturális fesztiválját, és mit ád isten, pont, mikoron ott vagyunk... :)
sajnálom, hogy az ötletgazda, kislatol, ezúttal nem lesz velünk - de innen kívánok jobbulást és fogadom meg, hogy gondolok rád, ha ott vagyok, és veszek csakneked valami csini könyvecskét :)

ennyi most. júniusban gyusziék esküvöje (vivát!), amely párnapos hazatérést engedélyez, júliusban két hét cseljabinszk, merthogyugye azt nyáron is látni kell, mondják az okosak ;) és augusztusban megint vivááát, budapest, balaton, sziget, aug20. felölem még koronát is úsztathatnak. (fognak.)

nos... ezek voltak mostanában.
vigyázzatok magatokra, amint tudok, jelentkezem megint.
aki meg akar, úgyis megtalál más módon ;)
pusszantás.

Nincsenek megjegyzések: