2008-03-30

sillylittlenothing

a tegnapiról jut eszembe (tegnapról sokminden jut eszembe... mindjárt kiderül, emlékszem-e még rá, lol), hogy kevésbé vicces módon az álmatlanság is betegség... még akkor is, ha - szerintem - gyönyörü nevet találtak neki, insomnia, ha kimondod, inszomnia, olyan, mint egy selyem, khalil chahine-t kell hallgatni fent hozzá, az egész khalil chahine egy merö inszomnia, mármint hangulatilag, amit a szóval érzékeltetni lehet, nemis álmatlanságilag, inszomnia, inszomnia, ez emlékeztet bernát barátom egyik tökéletes novellájára, abban volt a faberzsé, faberzsé, mantraszerüen, inszomnia, faberzsé, tiszteleg egymásnak a két szó, és igen, ilyenkor megsejtjük, miért mondják a franciára - most mint nyelv - hogy szép (de mit is alakoskodom itt ennyit? nemcsak a nyelv. a sima francia is. mármint ha nem sima. hanem... ha kívánod, megérinteni, a nyelveddel, érzed, hogy nincs más vágyad, csak hogy lejjebb csússzon szád, csókold az utat, végig, végig, miközben felpillantasz, a szemét keresed, összefonódtok, mindenhol, mindenképp, faberzsé, inszomnia, és a nyelved símogatja börét, érzed az ízt, tudod, hogy összetartoztok, mert jelzi a nyelved, neked, és neki, és nincs vita, nincs semmi kétség, merülsz beljebb, elöbb lassan, aztán gyorsan, faberzséinszomnia, érezzd, magadban, magadnak... pihenj... lassan gyere vissza... mély levegö, mosoly. úgy. tovább az eredetivel, és bocsánat érte :) , szóval sejted, miért mondják a franciára, hogy szép.

most kicsit nehéz összeszednem, mit is akartam mondani... álmatlanság, talán.
ha a fenti futószöveges tegnapi kitétem

"jaj, és ne feledjétek szombat éjjel visszaállítani az órát, rendben, felölem vasárnap reggel is akár. ráér, úgyis többet lehet aludni"

valaki komolyan vette, valószínüleg ugyanazzal szembesült, mint én, legkésöbb ma reggel :)))

ne tessék anyázni, meg tudnám egyébként magyarázni, például úgy, hogy "dehát teljesen igazam van, nyertetek, nem is egy órát, hanem rögtön kettöt, azt hiszitek most például, hogy kilenc van csak, pedig valójában már tizenegy, ki nem akar kettövel több órát, ingyen, az életébe? na? na? naugye!", bár ezért minimum áttolnátok az ébresztöórátokat a fejemen. azt remélem csak, hogy nem túl sokan látogattak ide (lám, ez az igazi antiblogger. ír, és abban reménykedik, nincs olvasója, lol), merthogy elég fura érzés éjjel háromkor (affranc a sok feketeteába, erröl most már tényleg le kéne szoknom, fene se hiszi el twiningséknak, hogy az extra, állítólag fermentálatlan, nyugtató éjszakai earl grey nem mégiscsak egy sima, amolyan agyadat tuningoló fajta, szórjuk csak meg a hülye teakultúrálatlan népeket vele, oh well...) azt gondolni, hurrá, állítsuk vissza az órákat, mégcsak kettö, holnap kialudhatom magam, aztán a számítógéped elkezdi impertinens módon jelezni, hogy allószart, négy az óra, vekker úr. láttátok volna azt a rohangálást, amivel a lakás kábé 5, amúgy néhány perces eltérésekkel járó fali-, digitális és egyéb idöméröjét hol vissza, hol duplán elöre állítottam.
a jelenlegi mérések szerint egyébként 12:25, 12:17, 12:34, 12:28 és 12:51 az idö, függöen attól, lakásom mely pontjain nézem, szerintem ebbe egy eltérítésre specializált ufonauta minimum belehal, valószínüleg féregjáratokkal van tele a lakás (és ezzel nem száz négyzetméter, hanem ötmillió négyzetparszek, vagy fenetudja), valamint teljes joggal állíthatom, hogy legalábbis korlátolt mennyiségben, de látom a múltat (oké, erre más is képes, ha nem épp - figyelem, újabb betegség - alzheimeres), valamint a jövöt is! tudom, mi volt néhány perccel ezelött, és azt is, hogy mi történik húsz perc múlva, utóbbi a hálószobámban, reggeli keléseim elösegítendö ugyanis ott van leginkább elöre állítva az óra. ami vicces, ezek szerint elég bevinni szívem hölgyét majd a hálóba, és látni fogom, sor kerül e húsz perc múlva valamilyen nemek közötti interakcióra... khmm, hagyjukis, erröl fent már áradoztam, és ott se volt kitéve a tizennyolcas karika, lassan már kezdem megfontolni.

a swatch valószínüleg az ilyenek miatt találta ki az internetidöt - ami kicsit jelzi azért, mekkora a saját óráik pontosságába vetett hitük -, és ha belevesszük, hogy genfben van az egyetlen nagy kapacitácú részecskegyorsító, amivel nemcsak schrödingert, de húrelméletet, fekete lyukakat és féregjáratokat is modelleznek, nem is beszélve az antianyagról, s mindben - einstein kacsint sírjában, fene fog forogni, az macerás - benne az idödimenzió mint faktor, szóval akkor máris megvan a Nagy Svájci Világösszeesküvés elmélet, együtt a rajzfilmszerüen lecsapható hegyü matterhornnal, amelyböl minimum kétszáz grippen szál tova idögépet dobva le a világ metropoliszaira azokat visszabombázni a mammutok (nem, kedves új generáció, az nem csak egy bevásárlóközpont!) korába, valamint a svájci acél hiresen nemes ellenállóképességével, amit évszázadokon keresztül csak azért érleltek, hogy most végre irritálhassák vele uri gellert...

a tobleronét se szeretem, lássátok.

ennek az írásnak amúgy egyébként annyi csak az alapja, hogy:
- keveset aludtam
- mint kiderült, késön keltem
- i am naked in front of my computer and type a post to my blog, now how addict is that?
- még nem ittam reggeli teát - gondolkodom az éjszakai, extra fermentálatlan változaton, az biztos feldob
- faberzséfaberzsé, inszomnia, szeretemszeretemszeretem...

:)

Nincsenek megjegyzések: